Dne 20. novembra 2010 smo sodelovali na mednarodnem humanitarnem turnirju za kadete in juniorje »12. Jastreb open 2010«, katerega je organiziral TKD klub Jastreb iz Zagreba. Humanitarna akcija je potekala za otroški onkološki oddelek Kliničnega centa Rebro v Zagrebu. Na turnirju je sodelovalo 68 klubov z 860 tekmovalci iz 8 držav.

Iz TKD kluba Orient je sodelovalo 17 tekmovalcev. Kadeti in juniorji so tekmovali v borbah in tehnikah, naši najmlajši pa v čisto novi t.i. brezkontaktni disciplini.

V tehnikah (poomsae) so tekmovale Lea ROTAR, Katarina KADIVEC, Nika RUPEL in Pia HOŽIČ, ki so ekipno osvojile tretje mesto. V borbah so tekmovali ml. kadeti Slađana TEŠIČ DRLJAČA, Tim BOGOMOLEC in Tjaž ČRNČEC ter kadeta Anja NOVAK in Mark STANIČ. Največja udeležba je bila v brezkontaktni borbi (tekmovalci so nabirali točke z udarjanjem v elektronski ščitnik, ki je bil pritrjen na veliko vrečo), kjer so nastopali Nikola ZARIĆ, Aleksej TURŠIČ, Aleksandar ZARIĆ, Jaka GRADIŠNIK, Ernest PALAMAR, Blaž NOVAK, Dean PETRAŠ in Nikola KOSTIČ ter ekipno osvojili drugo mesto.

Odličja so osvojili naslednji tekmovalci:

Ml. kadeti:

– Tjaž ČRNČEC (-27kg) 3. mesto

Kadet:

– Mark STANIČ (-45 kg) 2. mesto

Otroci:

– Nikola ZARIĆ (2004) 1. mesto

– Aleksej TURŠIČ (2004) 2. mesto

– Jaka GRADIŠNIK (2000) 3. mesto

Tehnike (poomsae) Juniorke – JB2:

– Nika RUPEL 3. mesto

– Pia HOŽIČ 3. mesto

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in želimo še veliko športnih uspehov.